Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Στο μυαλό του Θόδωρου Πάγκαλου

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ LIFO - TALK OF THE TOWN

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις του Θόδωρου Πάγκαλου, ο οποίος υποστήριξε ότι τα λεφτά τα φάγαμε μαζί. Ο κ. Πάγκαλος διευκρίνισε πως αυτός -σε αντίθεση με 'μας τους υπόλοιπους- δεν έχει πάει στην τουαλέτα τα τελευταία 20 χρόνια, οπότε έτσι εξηγείται το ότι η δική του κοιλιά σέρνεται στο πάτωμα, ενώ οι δικοί μας κοιλιακοί είναι φέτες κι έχουμε κορμί λαμπάδα.

ΑΠΟ ΤΟΝ PITSIRIKO

Στο μυαλό του Θόδωρου Πάγκαλου


Αχ, βρε παλιομισοφόρια, τι τραβάν' για σας τ' αγόρια!

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις του Θόδωρου Πάγκαλου, ο οποίος υποστήριξε ότι τα λεφτά τα φάγαμε μαζί. Ο κ. Πάγκαλος διευκρίνισε πως αυτός -σε αντίθεση με 'μας τους υπόλοιπους- δεν έχει πάει στην τουαλέτα τα τελευταία 20 χρόνια, οπότε έτσι εξηγείται το ότι η δική του κοιλιά σέρνεται στο πάτωμα, ενώ οι δικοί μας κοιλιακοί είναι φέτες κι έχουμε κορμί λαμπάδα. Οι δηλώσεις του κ. Πάγκαλου ρίχνουν φως και στην πολύκροτη υπόθεση Οτσαλάν, αφού είναι πια ολοφάνερο πως ο Κούρδος ηγέτης ορθώς εξεδιώχθη από τη χώρα μας, γιατί, αν έμενε εδώ, θα ήθελε κι αυτός μερίδιο από τα χρήματα που φάγαμε μαζί με τον κ. Πάγκαλο και θα μειωνόταν το ποσό που αντιστοιχούσε σε καθέναν από εμάς, δηλαδή ο Πάγκαλος σούταρε τον Οτσαλάν για να προστατεύσει τα χρήματά μας. Μπορεί οι δηλώσεις Πάγκαλου να έκαναν έξαλλους τους περισσότερους Έλληνες πολίτες, αλλά ικανοποίησαν απόλυτα τους τηλεδημοσιογράφους, οι οποίοι απεφάνθησαν ομαδικά πως «ο Πάγκαλος λέει αλήθειες»· οπωσδήποτε, σε σχέση με αυτούς, όλοι αλήθεια λέμε. Βέβαια, όταν ο ξένος Τύπος έγραφε την περασμένη άνοιξη για τα ρουσφέτια, τον νεποτισμό και την πελατειακή σχέση των πολιτικών με τους πολίτες, οι τηλεδημοσιογράφοι δεν είχαν την ίδια άποψη που έχουν σήμερα για την αλήθεια και έβλεπαν παντού εχθρούς της Ελλάδας. Η στάση τους άλλαξε επειδή κατάλαβαν πως η μόνη πιθανότητα να γλιτώσουν το λιντσάρισμα -μαζί με τα αφεντικά τους και τους πολιτικούς- είναι να κυριαρχήσει η άποψη πως «όλοι μαζί τα φάγαμε και, άρα, όλοι φταίμε»· στην ουσία, το «όλοι φταίμε» σημαίνει πως δεν φταίει κανείς, οπότε μπορούν αυτοί να συνεχίσουν να τρώνε ανενόχλητοι, ενώ οι συνταξιούχοι θα κάνουν το σκατό τους παξιμάδι και ο μπαρμπα-Γιάννης στο Πέραμα θα ρίχνει ευθύνες στη γυναίκα του, την κυρα-Μαριγώ, για τη χρεοκοπία της χώρας. Το τελευταίο διάστημα, ο Θόδωρος Πάγκαλος τα έχει βάλει με όλη την ελληνική κοινωνία και δεν είναι λίγοι αυτοί που τον αποκαλούν «κτήνος», «παχύδερμο» και «γουρούνι».















Οι χαρακτηρισμοί αυτοί αδικούν κατάφωρα τον κ. Πάγκαλο, αφού, πίσω από το χυδαίο πρόσωπό του, το έκφυλο βλέμμα του και το κτηνώδες και παραμορφωμένο σώμα του, κρύβεται η ευαίσθητη ψυχή ενός ερωτευμένου άντρα της τρίτης ηλικίας. Ο Θόδωρος Πάγκαλος ζει αυτήν την εποχή ένα δράμα: η σύζυγός του είναι υποψήφια δήμαρχος Σαρωνικού. Η κυρία Χριστίνα Χριστοφάκη είναι μια πολύ όμορφη γυναίκα και έχει μεγάλη διαφορά ηλικίας από τον κ. Πάγκαλο, με αποτέλεσμα αυτός να τη ζηλεύει τρελά. Ο κ. Πάγκαλος προσπαθούσε να την κρατήσει κλεισμένη στο σπίτι, αλλά η σύζυγός του αποφάσισε να κατέλθει στην πολιτική κονίστρα, ξεκινώντας από τη διεκδίκηση του Δήμου Σαρωνικού. Η απόφαση της κυρίας Χριστοφάκη δεν άρεσε καθόλου στον κ. Πάγκαλο, αλλά δεν μπορούσε να της φέρει αντίρρηση, επειδή φοβόταν πως θα τον εγκαταλείψει και θα τον αφήσει μόνο μέσα σε ένα σπίτι γεμάτο αναμνήσεις να πίνει ουίσκι για να ξεχάσει. Η ιδέα του να κοιμάται μόνος του στο κρεβάτι που σήμερα μοιράζεται μαζί της και να κυλιέται απελπισμένος στα μεταξωτά σεντόνια που είναι ποτισμένα με το μεθυστικό της άρωμα κόντευε να τον τρελάνει. Μπροστά στο ενδεχόμενο να εκλεγεί η σύζυγός του δήμαρχος Σαρωνικού και να περιτριγυρίζεται κάθε μέρα από νέους και ελκυστικούς άντρες γεμάτους τεστοστερόνη, ο πολυμήχανος Θόδωρος Πάγκαλος αποφάσισε να βάλει σε εφαρμογή ένα πανούργο σχέδιο: όλοι ξέρουν πως η Χριστίνα Χριστοφάκη είναι σύζυγός του. Αυτός είναι, άλλωστε, και ο λόγος που είναι υποψήφια για τη δημαρχία· σε διαφορετική περίπτωση, ούτε θέση καθαρίστριας δεν θα μπορούσε να πάρει στον δήμο. Άρα, αν ο Θόδωρος Πάγκαλος κατάφερνε να γίνει το πιο μισητό πρόσωπο στη χώρα, οι πολίτες δεν θα ψήφιζαν τη σύζυγό του για να τον τιμωρήσουν· θα τη μαύριζαν για να τον εκδικηθούν. Μα, αυτό ακριβώς θέλει να πετύχει ο σατανικός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης: να μην εκλεγεί η σύζυγός του, για να την έχει αποκλειστικά δικιά του μέσα στην ερωτική τους φωλίτσα.

Βάλθηκε, λοιπόν, να κατηγορεί τους Έλληνες πως έχουν φάει τα λεφτά, πως οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι άχρηστοι και πρέπει να απολυθούν και πως για όλα φταίνε οι πολίτες που είναι κλέφτες. Οι δηλώσεις του κ. Πάγκαλου έχουν κάνει έξαλλους τους πάντες -φυσικά, και τους κατοίκους στα Καλύβια και την Ανάβυσσο-, με αποτέλεσμα η σύζυγός του να έχει καταποντιστεί στις δημοσκοπήσεις, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που θέλουν να την πλακώσουν στα χαστούκια και να της βγάλουν το μαλλί τρίχα-τρίχα. Για να αποκλειστεί εντελώς η πιθανότητα να εκλεγεί η σύζυγός του, ο κ. Πάγκαλος τις επόμενες ημέρες θα πει πως όλοι οι Έλληνες είναι κάφροι, μουνόπανα και καριόληδες, ενώ, λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές, θα δηλώσει πως οι Έλληνες είναι Τουρκόσποροι και ξεκωλιάρηδες.

Για μια ακόμα φορά, ο πανούργος Θεόδωρος Πάγκαλος μοιάζει να πετυχαίνει τον στόχο του. Βέβαια, αν οι δημότες του Δήμου Σαρωνικού θέλουν να τον εκδικηθούν, πρέπει να εκλέξουν την κυρία Χριστοφάκη δήμαρχο. Σε αυτή την περίπτωση, η όμορφη και νέα σύζυγος του κ. Πάγκαλου θα βρίσκεται κάθε μέρα ανάμεσα σε αρρενωπούς αρχιτέκτονες, γοητευτικούς πολιτικούς μηχανικούς, γεροδεμένους τριχωτούς οικοδόμους από τα Καλύβια και ιδρωμένους υδραυλικούς που βρομάνε βαρβατίλα, οπότε δεν αποκλείεται μια μέρα ο κ. Πάγκαλος να τη δει αγκαζέ με το παιδί από την Ανάβυσσο που θα φοράει κρεμεζί πουκάμισο, να θολώσει, να την καθαρίσει και να πάει αυτή στο χώμα κι αυτός στη φυλακή. Γεια σου, Τσιτσάνη μου!

29.9.2010
 
Και μια αφιέρωση από μένα
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου